pondělí 10. února 2014

JÁ A MOJE VLASY ……PŘÍPRAVKY
Ahoj holky,
Je zde pokračování článku o mých vlasech. Teď se spolu podíváme na přípravky, které používám. Stále jsem ve fázi hledání a objevování přípravků, které padnou mým jemným, rychle se mastícím vlasům bez objemu. Přípravky, které Vám ukážu  používám momentálně teď.

Tady jsou mé ,,poklady“

Echosline S2 hydratační šampón na vlasy 1000ml …. cena kolem 250,- Kč v kadeřnických potřebách, nebo na internetu
Je určen pro suché a kudrnaté vlasy. Tento šampón jsem dostala na vánoce, není sice na mé vlasy, ale byl dobrý. Ještě ho mám trošku, ale teď budu používat jiný. Šampón má sladce karamelovou vůni, na mě až moc silnou a proto mi nevoní. Stačí ho pár kapek, dobře pění, umývá, vůně mi po nanesení na vlasy přišla taková chemická. Přípravek je obohacen o mléčné a obilné proteiny, ty by měly vlasům dodat hydrataci a jemnost. To splnily, ovšem nejlepší by bylo používat ho s kondicionérem, ale na ten Ježíšek zapoměl :).


YVES ROCHER – ŠAMPÓN PRO  VĚTŠÍ OBJEM VLASŮ 300ML …. Cena kolem 90,- Kč v kamenných obchodech Yves Rocher
Tento šampón jsem už jednou měla a vyhovoval mi, tak jsem se k němu vrátila. Jeho vůně je jemná, nevtíravá. Šampón obsahuje BIO sléz, dodává vlasů pevnost a objem. Neobsahuje silikony, parabeny a barviva. Obsahuje více než 98%  složek rostlinného původu. Vlasy jsou po něm čisté, voňavé a nezatížené a objem vidět je. Bohužel zatím nemám kondicionér, ale chystám se k jeho koupi. Ovšem …řada šampónů je hodně široká a myslím si, že se tam určitě najde i šampón pro růst vlasů, alespoň jsem ho teda viděla na netu :).



GLISS KUR BALZÁM PRO JEMNÉ, ZPLIHLÉ A POŠKOZENÉ VLASY  200ml …. cena v akci 49,90 Kč
Jak už název napovídá je přesně pro mé vlasy, nebo není? Ale jo, dám mu 2jku, neobsahuje silikony, krásně voní, obsahuje komplex tekutého keratinu. Vlasy jsou po něm voňavé, dobře se rozčesávají. Měla jsem ho na sobě i bez použití tužidla, objem tam nějaký byl, jenže mě vlasy rychle zplihávají, takže nemůžu posoudit jak dlouho.



ECHOSLINE KIPOWER PHASE 3 KERATINOVÁ MASKA 500ML …. cena kolem 250,- Kč na netu, nebo kadeřnictví
Tuto masku jsem taky dostala, musím říct  že mě překvapila. Maska má silnou vůni, někomu může být nepříjemná. Oficiální popis zní : Nová řada přípravků obohacená o keratin a kyselinu hyaluronovou. Proniká hluboko pod poškozené vrstvy a obnovuje zdraví a strukturu vlasového vlákna zevnitř. Na čas uzavírá  celá vlákna do hermetického obalu, dovoluje keratinu a kyselině hyaluronové nerušeně působit.
Můj dojem: Vlasy jsou pevnější, objemnější, lesklé
Použití: Vlasy se umyjí šampónem, lehce se vysuší ručníkem a nanese se malé množství masky rovnoměrně do vlasů po celé délce od kořínků. Maska působí na teplo, takže je potřeba vlasy vyfénovat. Chvilku to tvá než vlasy pořádně vyschnou, ale už po vyfénování jde vidět, že vlasy mají objem a jsou pevné. Maska se nechá působit, já ji nechám tak hodinu až dvě. Poté se vlasy opět umyjí, tentokrát to spláchnu jen šampónem, vlasy jdou pak krásně rozčesat. Maska by se měla nanášet každých 10 dní, aby byl účinek silnější….. Já ze začátku masku používala špatně, nechala jsem ji na vlasech  působit jen krátce, bez použití fénu. Ségře tuto masku doporučila kadeřnice a já jsem ráda, že jsem ji dostala :)

                                       


AVON ADVANCE TECHNIQUES  sérum na suché konečky vlasů + péče s marockým arganovým olejem pro všechny typy vlasů
Tyto olejíčky používám na střídačku, oba jsou dobré, konečky jsou uhlazené, nejsou roztřepené a jsou vyživené. Je potřeba je dávat jen do konečků, jelikož jak jsem ho dala omylem výš, tak jsem měla pocit mastných vlasů a byly těžké.



PURITY VISION BIO KOKOSOVÝ OLEJ ….100ml za 90,-Kč
Kdo by neznal kokosový olej, i já mu podlehla. Jeho všestranné využití v kuchyni, péči o tělo z něho dělá něco výjimečného. Já ho používám jen na vlasy jako takovou  kůru pro posílení. Nanáším ho na suché vlasy, do celé délky přes noc. Je samozřejmě potřeba dát na polštář ručník, aby se  povlečení nezničilo. Vlasy je také potřeba pořádně vymýt šamponem, třeba i 3 krát, aby se vlasy a pokožka zbavily mastnoty z oleje. Já po použití už nedávám balzám, vlasy jdou dobře rozčesat, jsou pevné, lesklé, neelektrizují. Olej mi už dochází, ale o jeho nepořízení neuvažuji. Je sice dražší, ale vydrží dlouho :).



AVEFLOR – TUŽÍCÍ PĚNA S KOPŘIVOU …. cena cca 55,- Kč
Milé dámy, dovolte mi, abych Vám představila mého miláčka. Toto tužidlo jsem si zamilovala asi tak před 3 lety. Pořád jsem hledala nějaké pro mé vlasy a našla.
Obsahuje výtažek z kopřivy, olivový olej, hedvábí a elestin. Tužidla mi stačí kopeček, dávám ho jen ke kořínkům a tak do půlky délky. Úplně po celé délce ho dávám jen výjimečně, když potřebuju vlasy zpevnit  a dodat jim objem pro nějaký účes. Tužidlo dodá vlasům objem, zpevní je a hlavní co je, vydrží mi celý den (14.hodin), vlasy po něm nemám zplihlé jak u jiných tužidel. Tužidlo se dobře vyčesává a vymývá. Jen jak trošku zmoknu, je potřeba vlasy pořádně rozčesat, jelikož mokrem tužidlo zatvrdne, ale mi dělá každé tužidlo. Toto tužidlo jsem doporučila i kamarádce a ta s ním je taky spokojená. Zkoušela jsem i větší tužení, ale to už nebylo ono, já  musím mít pouze stupeň 3 :).


To je z mé péče o vlasy všechno, doporučíte mi něco na mé jemné vlasy ?












2 komentáře:

  1. Ahoj, nemám žádné zkušenosti s tím kokosovým olejem, ale všude o něm čtu. Jen mi to není jasné... ty si ho dáš na neumyté vlasy na noc a pak si je ráno musíš umýt? A už si nedáš kondicionér? chápu to dobře?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, správně :) já ten olej dávám na celou hlavu v silnější vrstvě, takže pak vypadám jak mastný flek :D Jak ty vlasy na druhý den umyju, jdou krásně rozčesat, proto už nedávám kondicionér. Taky jsem ho nedávno použila ze zvědavosti na odlíčení, rozetřela jsem ho v rukách a pak jsem ho krouživými pohyby vmasírovala do pleti a jako jsem čučela :D Krásně make-up rozpustil i řasenku, potom jsem už dočistila biodermou .......určitě kokosový olej vyzkoušej :)

      Vymazat