středa 8. října 2014

Má péče o štětce

Ahoj všem,
Byly doby, kdy jsem měla štětce 2,3 a to jen na stíny, používala jsem denně a žádné čištění nezažily. Pak jsem začala objevovat a přišel ten zlom, kdy jsem zavítala na youtube a zrovna mi vyskočilo video s čištěním štětců a já si řekla AHA, to jsem nevěděla….. tak jsem se hned vrhla na desinfekci a „čučela“ jsem, kolik špíny z toho teče, fůůůj. Nejen, že se v štětcích udržovaly všechny ty produkty, ale i bakterie a kdo ví, co ještě. Štětce momentálně čistím každých cca 10 dní, kdy je peru a vždy, když je potřeba, tak desinfikuji čističem, o tom potom.

Na praní používám šampón, nejlépe bez silikonů a nebo dětský šampón. Do nějaké nádobky si dám vlažnou vodu, spíš trošku teplejší, aby se vše odmastilo a naliju trošku šampónu. Štětinky se snažím nenamáčet celé a štětec směřuji spíše dolů, aby se voda nedostala do míst, kde jsou štětinky slepené.
A poté štětec jemně o dlaň vyčistím, důležité je také štětinky důkladně propláchnout vodou, aby se šampón dostal ven. Někdy používám i balzám na vlasy, ale také bez silikonů a opravdu jen malinko a opět vymyji vodou. Poté jemně vymačkám ze štětců vodu a dám je sušit. K sušení používám pouzdro od štětců Real Techniques, jak, to uvidíte na fotkách. Pokud nemáte takové pouzdro, tak štětce můžete sušit vodorovně, ale ne nikdy štětinkami nahoru, přece jen je pořád v štětinkách voda a určitě nechcete, aby se štětec rozlepil či zrezivěl!





Mezi praním používám používám desinfekci a to v podobě čističe Desident CaviCide, jedná se o desinfekci na zubní a zdravotní pomůcky, takže o své štětce se bát nemusíte, což mi potvrdila i paní magistra v lékárně, kdy jsem se ptala, co by bylo vhodné. Štětinky jednoduše postříkám a vysuším do ručníku nebo do ubrousku. Dobré na tomto je, že za pár minut vše uschne a vy můžete pokračovat. Jedinou nevýhodou tohoto produktu  je to, že ne všem může vonět. Voní prostě nemocnicí nebo zubní ordinací. Takže pro ty, co to nemusí mám náhradu… já to už teda dopotřebovala, ale měla jsem líh s benzinem z lékárny. Ten se mi zdá ještě lepší a taky velmi rychle vyprchá a vyschne. Jak to vypadá, Vám ukážu v nákupech, jelikož jsem lahvičku vyhodila :D




7 komentářů:

  1. Já jsem hrozná lemra na tyhle věci :( Myju štětce tak jednou za 2-3 měsíce.. a teda určitě né tak perfekcionisticky jako ty. Prostě to vezmu nějakým mýdlem nebo šamponem a vodou , nechám usušit a čau.. ale tak je fakt, že mě kdyby se zníčily, tak by to pro mě nebyla zas taková strašná ztráta, páč nevlastním nějaké ultra drahé štětce :-)

    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký článek, hlavně jsi mi připomněla, že už několik dní plánuji čištění štětců, pak ale zas zapomenu, a tak je to furt dokola. :) Tak snad konečně dneska. Docela mě napadlo, když mám doma desinfekci ve spreji, že bych ji taky mohla na štětce použít. A nebo jestli by nešel použít nějaký antibakteriální sprej.

    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  4. Ja čistím každý týždeň. Mám ale iba dva štetce. Som prekvapená z toho množstva, ktoré vlastníš ty.

    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  5. krasny clanek tu dezingekci si poridim :) a cena? te dezinfekce byla jaka?

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám dětský šampon a jsem s ním spokojená, ale dochází mi,tak budu muset najít alternativu :-)

    OdpovědětVymazat